Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (21-3-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 27 ετών, και ένας 28χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, πέντε (5) υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς τους δύο δράστες ηλικίας 28 και 30 ετών και συνοδηγό σε ένα από αυτά τον 27χρονο, τα οποία και επιχείρησαν να ελέγξουν.

Οι οδηγοί των οχημάτων, δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από αυτούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Τελικά, το ένα από τα οχήματα ακινητοποιήθηκε στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, όπου οι δύο δράστες ηλικίας 30 και 27 ετών επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στα διόδια Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον τρίτο δράστη.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό των δύο (2) οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις διακινητές μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 30χρονο και τον 27χρονο, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.