O αστυνομικός που έσωσε την γιαγιά από την φωτιά του εγγονού της στη Θεσσαλονίκη μιλάει για την εμπειρία του

Ο αστυνομικός που έσωσε την ηλικιωμένη από την φωτιά που της έβαλε ο εγγονός της μιλάει στο Seleo και περιγράφει την στιγμή που μπήκε στο διαμέρισμα, είδε τον εγγονό και άκουσε τις φωνές της γιαγιάς από το δωμάτιο.

 Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στην οδό Βασιλείου Τσορλίνη 34, ένα στενό ανάμεσα στην Μοναστηρίου και την Γιαννιτσών, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, ένας νέος περίπου 25 ετών, περιέλουσε την κατάκοιτη γιαγιά του με οινόπνευμα και έβαλε φωτιά στην κουβέρτα της. Οι δυο αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι από όλους στο διαμέρισμα, είδαν τον νεαρό μέσα στο σπίτι και άκουσαν την γυναίκα να φωνάζει από το δωμάτιο.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο ειδικός φρουρός Κώστας Γεωργακόπουλος, μαζί με τον αρχιφύλακα Μιχάλη Κάμπζαλη, που υπηρετούν στο Α.Τ της Πλατείας Δημοκρατίας, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο διαμέρισμα. Ο Κώστας Γεωργακόπουλος, πήρε μετάθεση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, πριν από 5 μήνες, λόγω τριτεκνίας. Είναι Θεσσαλονικιός και ζει σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνηθίζουν, όπως μας λέει, όταν δεν έχουν εκκρεμότητες να ενισχύουν επιχειρήσεις συναδέλφων τους, που είναι σε κοντινή απόσταση από τμήμα τους. Αυτό συνέβη και χθες στο περιστατικό με τον εγγονό και την γιαγιά που μας περιγράφει:

«Ήμασταν κάτω από τμήμα με τον συνάδελφο μου. Ακούσαμε το σήμα προς την άμεση δράση για φλεγόμενο σπίτι. Με δική μας επιθυμία και αφού ενημερώσαμε, μεταβήκαμε στο σημείο. Φτάσαμε πρώτοι, πριν την πυροσβεστική και τα πληρώματα της άμεσης δράσης.

Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο και χτυπήσαμε όλες τις πόρτες για βρούμε ποιο σπίτι είχε πάρει φωτιά. Μας άνοιξαν τελικά από το σπίτι που υπήρχε η φωτιά. Μέσα υπήρχαν έντονοι καπνοί, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Σε ένα από τα δωμάτια, από όπου έβγαιναν και οι καπνοί, υπήρχε μια κατάκοιτη ηλικιωμένη. Ανοίξαμε το παντζούρι και το παράθυρο για να φύγουν οι καπνοί αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, ήταν αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Καλύψαμε με τις μπλούζες την μύτη μας αλλά δεν ήταν αρκετό» περιγράφει ο Κώστας Γεωργακόπουλος.

Τι αντίκρισαν στο δωμάτιο της ηλικιωμένης 

«Καιγόταν η κουβέρτα της γιαγιάς, τα κλινοσκεπάσματα και τα μαξιλάρια. Η γυναίκα είχε πέσει από το κρεβάτι και ήταν στο πάτωμα μαζί με τα φλεγόμενα μαξιλάρια. Την πιάσαμε από τους ώμους και την βγάλαμε έξω στο διάδρομο. Τότε είδαμε ότι είχε εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια της, ενώ είχαν καεί και τα μαλλιά της. Φωνάξαμε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο ΑΧΕΠΑ» αναφέρει ο ειδικός φρουρός.

«Ο εγγονός της την περιέλουσε με οινόπνευμα»

Πριν μεταφέρουν την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο, η ίδια φρόντισε να υποδείξει τον υπεύθυνο για την φωτιά. «Την ώρα που την βγάλαμε στον διάδρομο, η γιαγιά μας υπέδειξε ότι ο εγγονός της ήταν ο δράστης. Μου είπε «ο εγγονός μου, με έβαλε φωτιά». Από ότι έμαθα, την περιέλουσε με οινόπνευμα και έβαλε φωτιά στις κουβέρτες» λέει ο Κώστας Γεωργακόπουλος που μαζί με τον συνάδελφο του συνέλαβαν τον 25χρονο και τον οδήγησαν στο τμήμα. 

Οι δυο αστυνομικοί την ώρα που μπήκαν στο σπίτι, είδαν τον εγγονό της ηλικιωμένης αλλά οι φωνές της γυναίκας τους οδήγησαν στο δωμάτιο. «Ο εγγονός της ήταν εκεί την ώρα που μπήκαμε μέσα. Πρέπει να ήταν σε περίεργη κατάσταση. Η ηλικιωμένη φώναζε από το δωμάτιο και καταλάβαμε ότι είναι κάποιος μέσα. Εκείνη την ώρα δεν πολύ ασχολήθηκα με αυτόν, γιατί με ενδιέφερε να βγάλουμε την γυναίκα μέσα από το δωμάτιο». 

Οι δυο αστυνομικοί, ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας, δεν είχαν δεύτερη σκέψη και αποφάσισαν να σώσουν την γυναίκα κι ας μην φορούσαν μάσκες οξυγόνου. Ο ειδικός φρουρός, δήλωσε στο Seleo πως νιώθει υπέροχα που έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή. Όσο για τον δράστη, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.