Βέροια: Εγκαίνια εγκαταστάσεων κλειστού σκοπευτηρίου στην Αστυνομική Ακαδημία και επίδειξη από τα ΕΚΑΜ (βίντεο – φώτο)

Πραγματοποιήθηκαν στη σχολή μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας της Βορείου Ελλάδος τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του σύγχρονου κλειστού Σκοπευτηρίου  και της αίθουσας πραγματικού σεναρίου όπου θα εκπαιδεύονται αστυνομικοί αλλά και μέλη των ενόπλων δυνάμεων λίγο έξω από τη Βέροια, στην περιοχή Πανόραμα.

Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε μετά από δωρεά που έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Soukos Robots ΑΕΒΕ Κωνσταντίνος Σούκος στην Ελληνική Αστυνομία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διοικητής της σχολής Κούγκας Διονύσιος  ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει το σύγχρονο αυτό σκοπευτήριο στην εκπαίδευση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κύριο Σούκο Κωνσταντίνο για την δωρεά που   έκανε και χωρίς τη συνδρομή του , δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Χαιρετισμό εκ μέρους του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απηύθυνε ο Επιτελάρχης κ Καραμανλάκης Μιχαήλ ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο γραμματέας του Υπουργείου Δημήτριος Αναγνωστάκης ο οποίος και αυτός με τη σειρά του αναφέρθηκε στη σημασία  του έργου τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα εκπαιδευτούν άρτια όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο σκοπευτήριο που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των γυναικών και ανδρών της ελληνικής αστυνομίας. Φιλοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι δεν θα είναι μόνο για τις δικές μας ανάγκες εκπαίδευσης αλλά σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο θα γίνει κέντρο εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στον χώρο των Βαλκανίων» επισήμανε  ο κ. Αναγνωστάκης ενώ τόνισε ότι μπορούν στο σκοπευτήριο να εκπαιδευτούν και στρατιωτικοί.

Τέλος ο κος Σούκος τόνισε ότι στο σκοπευτήριο που  εγκαινιάζεται σήμερα έχουν ενσωματωθεί σύγχρονες καινοτομίες ενώ είναι από  τα λίγα που διαθέτουν αληθινά σενάρια εικονικής πραγματικότητας με πραγματικά πυρά. Ακολούθησε αγιασμός όπου πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας  κ Παντελεήμων ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτριος Αναγνωστάκης

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη με πραγματικά πυρά από  αστυνομικούς της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας ( ΕΚΑΜ). Παρέστησαν επίσης η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Rebecca Fong, ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ Χρήστος Δραγατάκης, ο Διοικητής της Πρώτης Μεραρχίας Στρατού  υποστράτηγος κος Γεώργιος Βύνιος , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου,  ο βουλευτής της ΝΔ  Απόστολος Βεσυροπουλος  και ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε την συνέντευξη με τον δωρητή του σκοπευτηρίου κ. Κωνσταντίνο Σούκο:

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας/emvolos.gr