Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 38χρονος Αλβανός ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη, χθες (12-03-2017) το βράδυ έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Επίσης, συνελήφθη και μία 39χρονη υπήκοος Κοσσόβου, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της, κατηγορούμενη για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός συνόδευε την 39χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά της, έναντι χρηματικής αμοιβής (800) ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Επίσης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο η 39χρονη κατείχε και επέδειξε τόσο για την ίδια όσο και για τα δύο παιδιά της, διαβατήρια Κοσσόβου με πλαστές σφραγίδες εισόδου και πλαστές άδειες διαμονής Γαλλικών Αρχών.

Επιπρόσθετα, από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 1ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  •  το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
  •  τρία πλαστά διαβατήρια Κοσσόβου
  •  τρεις πλαστές άδειες διαμονής Γαλλικών Αρχών
  •  τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.