Θρίλερ η υπόθεση δολοφονίας του ταξιτζή στην Καστοριά: Κενά στην απολογία του αστυνομικού βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Ληστεία που… στράβωσε, είναι το ενδεχόμενο που επιμένει να παρουσιάζει ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός…
ο οποίος σκότωσε με τρεις σφαίρες από 45άρι, τον άτυχο οδηγό ταξί στην Καστοριά, και είναι το μοναδικό προς το παρόν κίνητρο της άγριας δολοφονίας παρότι έχει πολλά κενά. Ελλείψει άλλων στοιχείων που οδηγούν σε άλλο κίνητρο, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, δεν αποκλείουν η ανθρωποκτονία να προέκυψε κατά τη διάρκεια ληστείας, εξαιτίας της αντίδρασης του θύματος, που μπορεί να αιφνιδίασε τον δράστη.

Από την πορεία της έρευνας δεν έχουν προκύψει προς το παρόν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν, ενώ το ίδιο ισχυρίζεται και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι η δολοφονία δεν έχει στάδιο προετοιμασίας ή προσχεδιασμού, καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε το δικό του υπηρεσιακό όπλο-«ταυτότητα», μοναδικό τέτοιου διαμετρήματος στον… νομό. Παρότι η οικονομική κατάσταση του δράστη δεν ήταν τόσο κακή, εκείνος φαίνεται να ενοχλούταν ιδιαίτερα από την πιεστική οικονομική καθημερινότητα. Μία τέτοια ψυχολογική πίεση ενδεχομένως να αποτέλεσε την αφορμή της σπασμωδικής ενέργειας του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος αποφάσισε στιγμιαία να ενεργήσει με αυτόν τον δολοφονικό τρόπο. «Προς το παρόν δεν έχουμε άλλο κίνητρο. Οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό της ληστείας που δεν ολοκληρώθηκε. Η δολοφονία μοιάζει να έχει γίνει από ‘απόφαση της στιγμής’ για άγνωστους λόγους, δεν έχει προετοιμαστεί» τονίζουν αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος κατά την ανάκρισή του επέμενε: «Μπήκα στο ταξί και εκείνη τη στιγμή, έτσι ξαφνικά, αποφάσισα να τον οδηγήσω σε περιοχή που την ξέρω καλά για να τον ληστέψω εκεί. Όταν φθάσαμε, έβγαλα όπλο για να του πάρω τα λεφτά. Εκείνος αντέδρασε, βγήκε από το αμάξι, τον ακολούθησα και τον πυροβόλησα. Με ενοχλούσε η πίεση για τα καθημερινά έξοδα, γι αυτό αποφάσισα στιγμιαία να κάνω την ληστεία».

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο δράστης οδήγησε τον 52χρονο οδηγό ταξί σε χωματόδρομο κοντά σε κτήματα ιδιοκτησίας οικογενειακού του προσώπου. Εκεί φαίνεται να έχει βγάλει το όπλο του απειλώντας το θύμα, το οποίο άνοιξε την πόρτα του οχήματος προσπαθώντας να ξεφύγει. Ο 30χρονος φαίνεται να τον καταδίωξε και να τον πρόλαβε. Αρχικά πυροβόλησε κατά πρόσωπο μία φορά εναντίον του θύματος τραυματίζοντάς το στην άνω θωρακική χώρα. Στη συνέχεια φαίνεται να έδωσε «χαριστικές βολές» πυροβολώντας άλλες δύο φορές, μία στη δεξιά κροταφική χώρα και στο στήθος.

Στη συνέχεια ο δράστης κινείται πεζός για κάποια χιλιόμετρα όπου επιβιβάζεται σε άλλο ταξί και επιστρέφει στην Καστοριά. Στην κατοχή του θύματος βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και 550 ευρώ. Όταν ο δράστης κινούταν πεζός μετά τη δολοφονία είχε γίνει τυχαία αντιληπτός από συναδέλφους του, πριν ακόμη εντοπιστεί το θύμα. Αργότερα όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το υλικό από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει την επιβίβαση του δράστη στο ταξί του θύματος, με έκπληξη διαπίστωναν ότι τα ρούχα που φορούσε ο δολοφόνος, ήταν όμοια με εκείνα του συναδέλφου τους που είχαν δει κάποιες ώρες νωρίτερα. Αναζήτησαν και προσήγαγαν τον Ειδικό Φρουρό, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα δίνοντας τις δικές του εκδοχές για το κίνητρό του.