Ο δολοφόνος του ταξιτζή στη Καστοριά ήταν Αστυνομικός – Πως τον εντόπισαν; (βίντεο)

Το υλικό από τις κάμερες καταστημάτων, στη μοιραία διαδρομή που ακολούθησε ο 52χρονος ταξιτζής στην Καστοριά πριν δολοφονηθεί, πρόδωσαν τον δράστη του εγκλήματος, τον 30χρονο αστυνομικό ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Πρόκειται για ειδικό φρουρό, ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική στην ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ήταν αποσπασμένος στην Καστοριά. Μάλιστα, ο ίδιος μετείχε στις έρευνες που ξεκίνησαν για τον εντοπισμό του 52χρονου αυτοκινητιστή, επειδή οι οικείοι του δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά.

Ο ειδικός φρουρός ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του κατά την προανάκριση μετά τη σύλληψή του, αναφέροντας ότι σκότωσε τον ταξιτζή για προσωπικούς λόγους.

Πώς βρέθηκαν στα ίχνη του δράστη οι αρχές

Μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στη διαδρομή που ακολούθησε το ταξί οδήγησαν τις έρευνες στα ίχνη του αστυνομικού. Όπως διαπιστώθηκε, ο 3οχρονος επιβιβάστηκε στο όχημα του άτυχου αυτοκινητιστή στις 16:30 της Παρασκευής, από περιοχή της πόλης της Καστοριάς.

Προορισμός τους ήταν σημείο στο οποίο υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του δράστη, στην περιοχή Νέα Λεύκη. Το ταξί βρέθηκε σταθμευμένο εκεί, σε χωματόδρομο και όπως φαίνεται ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο σκότωσε τον 52χρονο.

Πήρε άλλο ταξί για να επιστρέψει

Έπειτα από το έγκλημα, όπως προκύπτει ο αστυνομικός περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια και κάλεσε ραδιοταξί, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς. Ο ταξιτζής αυτός, που μετέφερε τον δράστη, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν ήταν ταραγμένος.

Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, το θύμα φέρει τρία τραύματα από σφαίρες. Ένα στη δεξιά κροταφική χώρα, ένα διαμπερές τραύμα στην άνω δεξιά θωρακική χώρα με έξοδο στην οπίσθια θωρακική- ένδειξη ότι τον πυροβόλησε από μπροστά ο δράστης και ένα στο δεξί ημιθωράκιο.

Είχε μετάσχει στην αιματηρή σύλληψη Μαζιώτη

Ο ειδικός φρουρός είχε αποσπαστεί στην Καστοριά για υπηρεσιακούς λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς είχε μετάσχει στην αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, στις 12 Ιουλίου 2014.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι εκείνος που είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη και σκότωσε με το ίδιο 45άρι όπλο τον ταξιτζή.