Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο – Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

  • (9) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών .

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 49χρονης ημεδαπής, συντρόφου συλληφθέντα για υπόθεση ανθρωποκτονίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (Σχετ. το από 04-03-2017 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας), καθώς σε νομότυπη έρευνα της οικίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (3) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (152,1) γραμμαρίων,
  • (1) ζυγαριά ακριβείας και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, βραδινές ώρες της 08-03-2017, συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, (3) νεαροί αλλοδαποί, καθώς κατείχαν από κοινού (3) συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (135,9) γραμμαρίων, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και (1) μαχαίρι.

  • (4) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (08-03-2017), από αστυνομικούς του Α.Τ. Βασιλικών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (7) ετών για απάτη, καθώς και 35χρονου ημεδαπού, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Χαλάστρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (7) ετών για ληστεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.