Προφυλακίσθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι για το διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Μεταξύ αυτών και ένας Αρχιφύλακας

Προφυλακίσθηκαν απόψε, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, και οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Κρήτης, που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας αρχιφύλακας, καθώς και έξι ακόμη αλλοδαποί, αφού χθες, είχαν προφυλακισθεί άλλοι επτά αλλοδαποί, με εξαίρεση μόνο έναν ανήλικο από το Αφγανιστάν να έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Και οι 19 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για την υπόθεση, κατά τις απολογίες τους την Τρίτη και την Τετάρτη, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των μεταναστών, που εξαρθρώθηκε, ζητούσε από 2.000 – 4.000 ευρώ, κατ? άτομο, προκειμένου να αναχωρήσουν μέσω Κρήτης προς την Ιταλία, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν και διακινούνταν μέσω εξωτραπεζικού δικτύου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 760.000 ευρώ.