Θεσσαλονίκη: 19 συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά (19) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

  • (8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Μεταξύ αυτών και 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (07-03-2017), στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, διότι στη θέα των αστυνομικών απέρριψε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης, συνολικού βάρους (14) γραμμαρίων.
  • (5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα
    Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
    – 53χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (07-03-2017), διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (5) ετών και (4) μηνών, για ιδιαίτερα διακεκριμένη υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και νόθευση εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και
    – 41χρονου ομογενή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, μεσημβρινές ώρες χθες (07-03-2017), διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ξάνθης για κλοπές.
  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα
  • (1) άτομο για κλοπή. Πρόκειται για 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (07-03-2017), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μενεμένης, διότι νωρίτερα εισήλθε σε αποθήκη υπεραστικού σταθμού κτελ και αφαίρεσε από συρτάρι ένα τσαντάκι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ περίπου.
  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων
    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας πραγματοποίησαν έλεγχο, απογευματινές ώρες χθες (07-03-2017), σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τον οποίο συνέλαβαν 29χρονη ομογενή – προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (25) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στον ένα εκ των οποίων διενεργούνταν παράνομα παίγνια από 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.