Αίγιο:Τον βρήκαν να κρύβεται μέσα σε σπίτι που είχε…διαρρήξει

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλβανικής καταγωγής, που κατηγορείται για 23 κλοπές σε σπίτια της Αιγιάλειας…
και που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστειών, προχώρησαν σήμερα άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου, οι οποίοι μάλιστα δέχτηκαν επίθεση με…κλωτσιές και δαγκωνιές από τον κακοποιό που επεχείρησε να διαφύγει από το άδειο σπίτι στο οποίο διέμενε κρυφά στον Άγιο Γεώργιο Ροδοδάφνης, το οποίο σπίτι είχε …διαρρήξει για να κρυφτεί!

Ο δράστης είχε διαπράξει πρόπερσι σε διάστημα 6 μηνών σε Νέο Ερινεό, Λόγγο, Σελιανίτικα, Άβυθο και Ροδοδάφνη Αιγιαλείας, τουλάχιστον είκοσι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής σε οικίες. Ο 39χρονος, αφού παραβίαζε τα παράθυρα και τις πόρτες των κατοικιών εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών τον περασμένο Νοέμβριο, οδήγησε σε ταυτοποίηση του δράστη και στον σχηματισμό δικογραφίας, που απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου και ο ίδιος αναζητείτο τους τελευταίους μήνες. Αξιοποιώντας τις κατάλληλες πληροφορίες, ανακάλυψαν πως ο αλβανός κακοποιός κρυβόταν σε ακατοίκητο σπίτι στον Άγιο Γεώργιο Ροδοδάφνης, το οποίο μάλιστα είχε διαρρήξει για να το κάνει κρυσφήγετό του! Έτσι προχώρησαν στη σύλληψή του, κατά την οποία ο 39χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς χωρίς όμως να τους τραυματίσει.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ είχε καταδικαστεί και σε πολυετή κάθειρξη για τα εν λόγω αδικήματα.