Έμπορος όπλων της Αθήνας προσποιούμενος ότι είχε “άκρες” στην ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να αποσπάσει 100 χιλ. ευρώ από πελάτη του

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που πρέπει να έχουμε μόνιμα πρωτοσέλιδο. Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια του κόσμου, τάζουν άδειες οπλοφορίας, αλλά και διάφορες “εργασίες” που έχουν να κάνουν με τα όπλα, πάντα με το αντίτιμο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις, που ακόμα και δικηγόροι τάζουν με ποσά 3, 4 ακόμα και 10 χιλ. ευρώ την πολυπόθητη άδεια οπλοφορίας που χρειάζονται κάποιοι (σύμφωνα με τους ίδιους) για την προσωπική τους ασφάλεια.

Εδώ, πρέπει να τονίσουμε πως στην συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. τόσο οι Αξιωματικοί όσο και το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό έχουν τεράστια εμπειρία και κάνουν με απόλυτη νομιμότητα τα προβλεπόμενα χωρίς να ασχολούνται με… χρήματα ή “άκρες”.

Μάλιστα, αξιωματικός της Υπηρεσίας πριν λίγα 24ωρα μας τόνισε και μάλιστα σε αυστηρό τόνο, να ενημερώσουμε τους πολίτες που πέφτουν “θύματα” επιτήδειων που τάζουν άδεια οπλοφορίας επί χρήμασι, να το καταγγέλλουν αμέσως -ακόμα και ανώνυμα- στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία δεν δείχνει καμία ελαστικότητα σε τέτοιου είδους έννομες ενέργειες, ενώ πρέπει να πάψει να υπάρχει πλέον έστω και στο παραμικρό η ελπίδα ότι πληρώνοντας κάποιος μπορεί να εκδώσει άδεια οπλοφορίας.

Την περασμένη Πέμπτη, πολύ γνωστός έμπορος όπλων με δόλο προσπάθησε να αποσπάσει από “αφελή” πελάτη του το ποσό των 101 χιλιάδων ευρώ για να κλείσει δήθεν υπόθεσή του που είχε να κάνει με όπλα. Διαβάστε όλο το χρονικό πιο κάτω:

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 2-3-2017 στο Περιστέρι και στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 44χρονος άνδρας και μία 43χρονη γυναίκα αντίστοιχα, για εκβίαση και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων και με την ιδιότητα αυτή, παρέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο από ημεδαπό, με σκοπό την συντήρηση ή την πώληση, σε περίπτωση ανεύρεσης αγοραστή, δύο σκοπευτικά πιστόλια. Ένα μήνα αργότερα, ειδοποίησε ψευδώς τον κάτοχο των πιστολιών (θύμα), ότι κινδυνεύει να φυλακισθεί, διότι το ένα από τα δύο όπλα του εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος τις μέρες εκείνες συνελήφθη για λαθρεμπορίο φυσιγγίων και οπλοκατοχή.

Στη συνέχεια, το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των -34.000- ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες που ισχυρίζετο ότι διέθετε να “κλείσει” την υπόθεσή του και να αποφύγει την δίωξη. Μέρος του ποσού αυτού, καθ’ υπόδειξη του δράστη κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης.

Στη συνέχεια, λίγες μέρες αργότερα, ο δράστης ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον -67.000- ευρώ, διότι όπως ψευδώς ισχυρίζετο, τα χρήματα αυτά απατούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Αστυνομικοί και Δικαστικοί. Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των -25.000- ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε ισόποσες δόσεις των -5.000- ευρώ.

Τελικά, το θύμα αντιλαμβανόμενο την εκβίαση σε βάρος του, την κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και για τον λόγο αυτό οργανώθηκε επιχείρηση την 2-3-2017 κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ το οποίο παρέλαβε ο 44χρονος και συνελήφθη. Παράλληλα συνελήφθη και η 43χρονη.

Μετά από έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Τρία (3) περίστροφα
  • (490) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Πέντε (5) γεμιστήρες πιστολιών
  • Πλήθος τμημάτων όπλων
  • Μία (1) σιδερογροθιά
  • Ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες
  • Ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ
  • Ένας (1) ασύρματος
  • Μία (1) συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου
  • Τέσσερα (4) μαχαίρια
  • Το χρηματικό ποσό των -3.850- ευρώ

Μετά από έρευνα στην οικία της 43χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ
  • (175) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Οκτώ (8) γεμιστήρες πιστολιών
  • Ένας (1) ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.