Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

06/03/2017 21:10

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 2-3-2017 στο Περιστέρι και στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 44χρονος άνδρας και μία 43χρονη γυναίκα αντίστοιχα, για εκβίαση και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων και με την ιδιότητα αυτή, παρέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο από ημεδαπό, με σκοπό την συντήρηση ή την πώληση, σε περίπτωση ανεύρεσης αγοραστή, δύο σκοπευτικά πιστόλια. Ένα μήνα αργότερα, ειδοποίησε ψευδώς τον κάτοχο των πιστολιών (θύμα), ότι κινδυνεύει να φυλακισθεί, διότι το ένα από τα δύο όπλα του εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος τις μέρες εκείνες συνελήφθη για λαθρεμπορίο φυσιγγίων και οπλοκατοχή.

Στη συνέχεια, το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των -34.000- ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες που ισχυρίζετο ότι διέθετε να «κλείσει» την υπόθεσή του και να αποφύγει την δίωξη. Μέρος του ποσού αυτού, καθ’ υπόδειξη του δράστη κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης.

Στη συνέχεια, λίγες μέρες αργότερα, ο δράστης ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον -67.000- ευρώ, διότι όπως ψευδώς ισχυρίζετο, τα χρήματα αυτά απατούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Αστυνομικοί και Δικαστικοί. Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των -25.000- ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε ισόποσες δόσεις των -5.000- ευρώ.

Τελικά, το θύμα αντιλαμβανόμενο την εκβίαση σε βάρος του, την κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και για τον λόγο αυτό οργανώθηκε επιχείρηση την 2-3-2017 κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ το οποίο παρέλαβε ο 44χρονος και συνελήφθη. Παράλληλα συνελήφθη και η 43χρονη.

Μετά από έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Τρία (3) περίστροφα
(490) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Πέντε (5) γεμιστήρες πιστολιών
Πλήθος τμημάτων όπλων
Μία (1) σιδερογροθιά
Ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες
Ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ
Ένας (1) ασύρματος
Μία (1) συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου
Τέσσερα (4) μαχαίρια
Το χρηματικό ποσό των -3.850- ευρώ

Μετά από έρευνα στην οικία της 43χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ
(175) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Οκτώ (8) γεμιστήρες πιστολιών
Ένας (1) ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *