Λαμία: Συμμορίες νεαρών ληστεύουν, κλέβουν και απειλούν παιδιά

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους ρομά στη Λαμία και κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει…

Το βράδυ του Σαββάτου μια ομάδα επτά νεαρών ρομά, ηλικίας περίπου 20 ετών, πλησίασαν δυο παιδιά από τη Λαμία, ηλικίας 18 ετών περίπου, που περπατούσαν στα σκαλάκια της πλατείας Λαού.

Οι νεαροί ρομά άρχισαν τις απειλές και ζητώντας χρήματα και κινητά. Τα δυο παιδιά προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και αρνήθηκαν να δώσουν χρήματα, παρά τις απειλές του τύπου «Θέλεις να βγάλω μαχαίρι να μαχαιρωθούμε εδώ επί τόπου;» Τελικά άρπαξαν το κινητό του ενός και έφυγαν. Τα δυο παιδιά ενημέρωσαν αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που βρήκαν αμέσως μετά στην πλατεία Ελευθερίας. Ωστόσο παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίστηκαν οι δράστες.

Το ίδιο βράδυ, δυο ώρες αργότερα και πάλι στην πλατεία Λαού, οι νεαροί ρομά την “έπεσαν” σε μια παρέα από 16χρονα παιδιά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τους άρπαξαν ένα κινητό και 30€. Πριν δυο ημέρες, νεαροί ρομά και πάλι, άρπαξαν από τα χέρια ενός παιδιού που περπατούσε στην πλατεία Πάρκου, το κινητό του τηλέφωνο.

Πολλοί μαθητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τους συγκεκριμένους νεαρούς και έχουν αναγκαστεί να δώσουν το χαρτζιλίκι τους ή το κινητό τους, για να μην φάνε ξύλο. Πέρα από τις επιθέσεις σε μαθητές την έχουν “πέσει” και σε φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν δυο τρεις συμμορίες με νεαρούς ρομά, ενήλικων και ανήλικων, που έχουν αναπτύξει έντονη παραβατικότητα στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, ενώ εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα.

Έπιασαν τους τρεις

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο τρεις νεαροί ρομά, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος. Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα κλεμμένο κινητό και ένα τάμπλετ. Οι τρεις φερεται να είναι μέλη μιας από τις παραπάνω συμμορίες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Ωστόσο το ερώτημα που μας έθεσε ένας από τους γονείς είναι ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα, αφού και άλλες φορές έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και την άλλη ημέρα είναι έξω για να κάνουν πάλι τα ίδια.