Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (φωτός)

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε πέντε περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Συγκεκριμένα ο νέος θεσμός λειτουργεί πλέον στο Σιδηρόνερο του Δήμου Δράμας, στο Σώστη του Δήμου Ιάσμου, στη Νέα Βύσσα του Δήμου Ορεστιάδας, στους Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου και στα Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου .

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί και το μεσημέρι τελετές αγιασμού στη Νέα Βύσσα, τους Μεταξάδες και τα Λάβαρα Έβρου.

Στις παραπάνω τελετές ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στις συγκεκριμένες περιοχές, έδωσε ευχές στους Τοπικούς Αστυνόμους, ευχαρίστησε όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Στις τελετές επίσης παρευρέθηκαν, στη Νέα Βύσσα ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Βενετίδης Κωνσταντίνος, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής κοινότητας κ. Ορμανλίδης Χρήστος, ο Διοικητής 3ης Μ.Κ. Ταξιαρχίας ΡΙΜΙΝΙ Ταξίαρχος κ. Παναγόπουλος Νικόλαος, στους Μεταξάδες ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης Παρασκευάς και στα Λάβαρα ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Πουλιλιός Ευάγγελος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων.