ΕΔΕ για τις συνθήκες τραυματισμού δύο πυροσβεστών χθες βράδυ

Δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν αργά χθες το απόγευμα στην προσπάθεια τους να απεγκλωβίσουν 90χρονη από το καιόμενο σπίτι της. Ήδη και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διακομίστηκαν, ο ένας με εγκαύματα στα χέρια και ο δεύτερος με αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο παρέμεινε νοσηλευόμενη η 90χρονη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανά από αναμμένο τζάκι, στις 7 περίπου χθες Τετάρτη το απόγευμα σε μονοκατοικία στην περιοχή Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν έξι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Δυο από αυτούς όταν διαπίστωσαν ότι μέσα στο σπίτι ήταν εγκλωβισμένη πεσμένη στο πάτωμα μια ηλικιωμένη γυναίκα μπήκαν στο σπίτι με κίνδυνο της ζωής τους και κατάφεραν να τη σώσουν. Στην προσπάθεια τους όμως τραυματίστηκαν.

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν οι δυο πυροσβέστες. Πάντως μιλώντας για το γεγονός στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος μίλησε για σοβαρό πρόβλημα στα μέσα ατομικής προστασίας που έχουν να ανανεωθούν εδώ και περίπου 10 χρόνια. Επίσης, μίλησε για έλλειψη προσωπικού. Όπως είπε μετά την αναγκαστική άδεια στους πυροσβέστες πενταετούς θητείας μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της νέας σύμβασής τους, το πυροσβεστικό σώμα λειτουργεί μειωμένο κατά το 1/3 της δύναμής του και οι υπάλληλοι καλύπτουν και τα κενά των συναδέλφων τους.