3 οι αλλοδαποί σε ληστεία αλλά και διάφορες κλοπές – Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς αλλοδαποί

Χρησιμοποίησαν κλεμμένο αυτοκίνητο ως μέσο προσέγγισης και απομάκρυνσης από το στόχο τους

Προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί τοποθέτησαν στο όχημα επίσης κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως , έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα, εξιχνίασαν υπόθεση ληστείας που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς αλλοδαποί ηλικίας 38, 33 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Ληστεία, Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, Απλή σωματική βλάβη και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων.

Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2015, οι προαναφερόμενοι άντρες, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ανάληψης και με απειλή καραμπίνας, μαχαιριού και τσεκουριού ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους, αλλοδαπούς άντρες 51 και 28 ετών. Στη συνέχεια, αφού τραυμάτισαν με τη λαβή του όπλου τον μεγαλύτερο υπάλληλο, αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας χρηματικό ποσό από τον νεαρότερο άντρα, αλλά και από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος. Οι δράστες, ακολούθως, διέφυγαν με κλεμμένο φορτηγό στο οποίο είχαν τοποθετήσει επίσης κλεμμένες πινακίδες, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί και να παραπλανήσουν τις Αρχές σε πιθανό έλεγχο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε , θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.