Επεισόδια στην πορεία των μαθητών – Επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ

Ένταση πριν από λίγο στην πορεία των μαθητών. Ομάδα περίπου 20 ατόμων όταν είδαν κλούβα των ΜΑΤ επι της λεωφόρου Αμαλίας άρχισε να πετάει αντικείμενα…

Οι μαθητές κάνουν πορεία πάνω στην Διονυσίου Αρεοπαγίρου. Διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων, που προωθήθηκαν απο τον υπουργό παιδειάς, Κώστα Γαβρόγλου,.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την πραγματοποίηση των ενδοσχολικών πριν τις πανελλαδικές και για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάργηση υπάρχει από το 2013 όταν ήταν υπουργός παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλο, ρύθμιση η οποία ενεργοποείται.

“Δεν θέλουμε αυτές τις αλλαγές”, λένε οι μαθητές. Ανάμεσα στα όσα λένε οι μαθητές σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους είναι τα εξής:

Το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η απάντηση του Υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος!!
Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κόστος να εξασφαλίσει χρήματα για να κάνουμε μάθημα σε ζεστές αίθουσες! Μάλιστα, την ώρα που εκατοντάδες ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, δίνουν τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ και να κάνει πολέμους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι και μικρά παιδιά να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.
Κόβουν και αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές.
Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.
Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο.