Η βαλίτσα των Ουκρανών είχε σχεδόν 11 κιλά χασίσι έτοιμο να το πασάρουν στη Μυτιλήνη (φωτός)

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 5-2-2017 στο Λιμάνι του Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 61χρονος ημεδαπός και μία 56χρονη υπήκοος Ουκρανίας, για κατοχή με σκοπό την εμπορία, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω δράστες, σε πύλη εισόδου του Λιμένα Πειραιά, να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, έχοντας πρόθεση να ταξιδεύσουν με πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Μυτιλήνη και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους.

Μετά από έρευνα σε ταξιδιωτική βαλίτσα που κατείχαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -10.800- γραμμαρίων, ποσότητα που κατείχαν με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που επέβαιναν και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων.  Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.