Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος ηλικιωμένου και πλαστογραφία

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 7-2-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 59χρονος ημεδαπός για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι πέντε (5) επιπλέον άτομα, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί (άνδρας 48 ετών και έτερος αγνώστου ηλικίας και γυναίκες ηλικίας 67 και 50 ετών) και μία 55χρονη υπήκοος Ουκρανίας, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, ο 59χρονος συνελήφθη εντός Τραπεζικού Υποκαταστήματος, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε επιταγή ύψους -10.000- ευρώ και για την οποία είχε προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση, στην οποία φέρεται να τον εξουσιοδοτεί 85χρονος ημεδαπός, προκειμένου να παραλάβει το παραπάνω χρηματικό ποσό για έξοδα νοσηλείας.

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διαπιστώθηκε ότι ο 85χρονος είναι άτομο στερούμενο δικαιοπρακτικής ικανότητας, λόγω προβλημάτων υγείας, που διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις μεγάλου ύψους καθώς και πλήθος ακινήτων στην ιδιοκτησία του. Την πλήρη οικονομική κατάσταση του ηλικιωμένου γνώριζε ο συλληφθείς ως λογιστής του.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επιπλέον ότι η 67χρονη ημεδαπή είχε συντάξει ως συμβολαιογράφος ειδικό ανέκκλητο πληρεξούσιο, με το οποίο ο ηλικιωμένος εξουσιοδοτεί τον 48χρονο ημεδαπό, ως δικηγόρο του, προκειμένου να προβεί στην αγορά ακινήτου, ιδιοκτησίας της 50χρονης ημεδαπής, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ.

Σε όλες τις προαναφερόμενες πράξεις συνόδευε τον ηλικιωμένο η 55χρονη υπήκοος Ουκρανίας, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων επ’ ονόματι του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο Νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.