Λαμία: Προσπάθησε να κλείσει ραντεβού στους απατεώνες αλλά…

Δεν έχουν τέλος τα τηλεφωνήματα των απατεώνων σε πολίτες από τους οποίους προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. Χρησιμοποιούν μάλιστα κάθε τρόπο για να φτάσουν στον σκοπό τους.

Πολλές ήταν και οι απόπειρες στη Λαμία και το περασμένο βράδυ.

Σε μία από τις περιπτώσεις το υποψήφιο θύμα γυναίκα στάθηκε ψύχραιμο και προσπάθησε να τους κλείσει ραντεβού.

Της τηλεφώνησαν περίπου στις 10 και μισή το βράδυ. Από την άλλη άκρη της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής άκουσε μία γυναίκα να φωνάζει «μαμά μαμά εγώ είμαι τράκαρα». Όπως ήταν φυσικό τρόμαξε νομίζοντας πως είναι η κόρη της.

Στη συνέχεια όμως της μίλησε ένας άνδρας. Η ομιλία του παρέπεμπε σε αλλοδαπό. Της είπε με δυνατή και κοφτή φωνή, ότι είναι αστυνομικός, πως η κόρη της έχει σκοτώσει με το αυτοκίνητό του ένα προσφυγόπουλο , πως είναι στο κρατητήριο και θα έπρεπε να τους δώσει χρήματα και χρυσαφικά για να την αφήσουν ελεύθερη.

Η γυναίκα κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη. Από το κινητό της τηλέφωνο ενημέρωσε τα παιδιά της και προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με τους απατεώνες, παριστάνοντας πάντα την τρομαγμένη.
Η κόρη της τηλεφώνησε στην αστυνομία και περιπολικό βρέθηκε αμέσως κοντά στο σπίτι.

Δυστυχώς όμως οι δράστες προφανώς δεν ικανοποιήθηκαν από τα χρήματα που θα μπορούσε να τους δώσει η γυναίκα. Η λεία τους θα ήταν μικρή και αφού συνεννοήθηκαν μεταξύ τους έκλεισαν το τηλέφωνο διακόπτοντας την επικοινωνία.

Λίγα λεπτά αργότερα το τηλέφωνο χτύπησε ξανά δύο φόρες και μετά σταμάτησε.

Η γυναίκα στεναχωρήθηκε γιατί δεν κατάφερε να κλείσει το ραντεβού και να οδηγήσει τους δράστες στην αστυνομία, ωστόσο πήρε τα εύσημα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
Ενημερώστε τους δικούς ανθρώπους για τους απατεώνες.

Είναι κρίμα να τους πιστέψουν, να αναστατωθούν και να χάσουν τις οικονομίες τους. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της παραπάνω γυναίκας. Ίσως σταθούν πιο τυχεροί και τους πιάσει η αστυνομία.