Είχαν γεμίσει την Κεφαλλονιά με ναρκωτικά – Δυο σπείρες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκαν από το τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου, δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλλονιά.

Μετά από πολύμηνες έρευνες των αρχών στο νησί, συγκεντρώθηκαν στοιχεία που αφορούν την εξακρίβωση της συστηματικής δράσης των δύο ομάδων, τον αριθμό των μελών που τις απαρτίζουν, τον ρόλο τους καθώς και την μεταξύ τους σύνδεση.

Συγκεκριμένα, η πρώτη οργάνωση αποτελούνταν από πέντε μέλη, δύο 31χρονους, έναν 34χρονο που συνελήφθησαν και δύο ακόμη που αναζητούνται, ενώ η δεύτερη ομάδα απαρτιζόταν από τρία άτομα, μια 41χρονη, έναν 45χρονο, καθώς και έναν ακόμη που αναζητείται.

Ακόμα, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προκύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα 26 άτομα, τα οποία προμηθευόταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες και από τις δυο ομάδες.

Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα ηρωίνης 175 γραμμαρίων, 26,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό 450 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, 60 ναρκωτικά χάπια, σπόροι κάνναβης, 6 κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοκίνητο.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, τους εμπλεκόμενους βαρύνουν οι κατά περίπτωση κατηγορίες, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της συστηματικής διακίνησης, καθώς και της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.