Η Δ.Ε.Κ.Α. στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής

Σήμερα, 07 Φεβρουαρίου 2017 αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνσης Ααστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.) αποτελούμενη απο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.ΑΞΙ.Α. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΚΟΥΤΣΙΚΟ Βασίλη καθώς και τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α. ΤΣΙΩΝΗ Αθανάσιο, ΚΟΨΑΥΤΗ Σπύρο, ΤΣΙΟΥΜΑΝΗ Γιάννη και ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΑΚΗ Αναστασία, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και έπειτα τη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Υπήρξε επαφή, ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή προβλημάτων και αναζήτηση λύσεων τόσο με το προσωπικό όσο και με τη διοίκηση.

Ώς προς τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής η υποστελέχωση της υπηρεσίας και η έλλειψη προσωπικού δημιουργούν μια ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και εκπτώσεις στις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των συναδέλφων μας. Η καθημερινή ενίσχυση με 80 και πλέον άτομα απο τη ΓΑΔΑ εδώ και χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα, παρά μόνο το αναδεικνύει ως μια παγιωμένη προβληματική κατάσταση. Η ενίσχυση της Διεύθυνσης και η αναβάθμιση της με εκπαιδευμένο προσωπικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι η μόνη λύση.

Ανάλογη η κατάσταση και στην Ειδική Ομάδα Μεταγωγών (Ε.Ο.Μ.),που παρότι είναι αυξημένης επικινδυνότητας και υπάρχει μετακίνηση ανά την επικράτεια δεν έχουν υπάρξει κίνητρα για την ενδυνάμωση της.

Ώς προς τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής αυτό που διαπιστώθηκε κυρίως είναι η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που μέχρι και πριν λίγο καιρό πλαισίωνε τις υπηρεσίες του Αλλοδαπών. Η ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό εξειδικευμένο( ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί,μεταφραστές) που θα βοηθήσουν το έργο των συναδέλφων και της Υπηρεσίας είναι άμεση και οφείλει να δρομολογηθεί άμεσα.

Η Δ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει τις επισκέψεις της στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, συζητώντας τα προβλήματα των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και ασκώντας πιέσεις στο αρμοδίους προς επίλυση στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δράσης.