39χρονος παιδόφιλος έπεισε 16χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο – Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της πορνογραφίας και των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων, που διέπραξε σε βάρος ανήλικης μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 16χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο που συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικος της, την έπεισε να του αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες της και πολυμεσικά αρχεία εικόνας και ήχου, ενώ ακολούθως με φορτικό-πιεστικό τρόπο της ζητούσε να του αποστείλει και άλλο παρόμοιο υλικό.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στη κατοικία του 39χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στη κατοικία του 39χρονου, από την επιτόπια έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim καθώς και κάρτες μνήμης.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter : @ CyberAlertGR