Ποίοι δικαιούνται να υποβάλλουν και για ποίες υπηρεσίες, αιτήσεις μεταθέσεων το Α’ 20ήμερο Φεβρουαρίου;

Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις Τακτικές Μεταθέσεις, τώρα που είναι η περίοδος (Α’ εικοσαήμερο Φεβρουαρίου) υποβολής των αιτήσεών τους, βάσει των διατάξεων των άρθρων 12 και 14 του π.δ. 100/03, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης σας γνωρίζει τα εξής:

– Δικαίωμα για υποβολή αίτησης μετάθεσης για άλλη περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού) έχουν όσοι συνάδελφοι υπηρετούν τουλάχιστον 3 έτη στην ίδια περιοχή μετάθεσης (Νομό δηλαδή ή αλλιώς Περιφερειακή Ενότητα) ή 1 έτος σε Υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης. Επισημαίνουμε ότι μπορεί να συμπληρώσετε μέχρι δύο (2) περιοχές μετάθεσης και βέβαια τα μόρια πλέον υπολογίζονται με το νέο π.δ. 75/16, με βάση την απόσταση από τον τωρινό τόπο συμφέροντων σας για όλα τα έτη που υπηρετείτε μακριά από αυτόν, δηλαδή για τους περισσότερους συναδέλφους από τοτε6 που έγινε η αποφοίτησή τους από τη Σχολή.

– Οι εξαιρέσεις των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, έχοντες μέλος της οικογένειάς τους με αναπηρία και τρίτεκνοι) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του π.δ. 75/16 που τροποποιούν το π.δ. 100/03, υποβάλλουν τώρα αίτηση μετάθεσης, ακόμα και χωρίς να υπάρχουν θέσεις προς κάλυψη των κενών οργανικών θεσεων της περιοχής μετάθεσής τους, όπως δηλαδή ανακοίνωσε το ΑΕΑ την 31/1/2017, ώστε το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων του ΑΕΑ, το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων δηλαδή, θα εξετάσει α) πρώτα εάν συμπληρώνουν τα αντικειμενικά κριτήρια – μόρια σε περίπτωση που εχουν εκδοθεί θέσεις και β) έπειτα εαν δεν συμπληρώνουν τα μόρια ή δεν υπήρχαν κενές προς κάλυψη θέσεις, τότε το Συμβούλιο Μεταθέσεων αποφασίζει με γνώμονα τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια. Γι’ αυτό χρήσιμο είναι να αναγράφεται με προσοχή η κατάσταση του συναδέλφου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω ακριβώς της εξαίρεσής του, όπου μπορεί βέβαια να επισυνάψει και διάφορα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την κατάστασή του.

– Αυτήν την περίοδο μπορούν να υποβάλλονται και αιτήσεις μεταθέσεων για Αυτοτελείς Κεντρικές Υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της ίδιας περιοχής μεταθέσης, εντός του ίδιου Νομού δηλαδή, οι όποιες όμως οσον αφορά τη μετακίνηση συναδέλφων είναι αρμοδιότητας του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του ΑΕΑ. Αυτές για παράδειγμα είναι η ΔΕΕ, η ΔΑΕΕΒ, η ΔΙΔΗΕ, το ΤΕΑΠΑΣΑ, οι Διευθύνσεις Κλαδων του ΑΕΑ, όλες οι Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας κλπ. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη οι Υπηρεσίες αυτές είναι η ΥΕΕΒΕ (εγκληματολογική), η ΥΑΕΕΒΒΕ (αντιτρομοκρατική), η ΥΤΕΒΕ (τεχνικές εφαρμογές), η ΥΟΑΒΕ (Οικονομική Αστυνομία) η ΥΔΗΕΒΕ (δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος), η ΥΕΔΒΕ (ειδικές δυνάμεις), το Τμήμα Μουσικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, το Γραφείο του Επιθεωρητή Βόρειου Ελλάδος, το Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτές οι Αυτοτελείς Κεντρική Υπηρεσίες κάνουν και σχετικες προτάσεις στο ΑΕΑ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας στην ιστοσελίδα μας ekathess.gr.

Επιμέλεια:

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης