Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ κατά Αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ένας Αστυνομικός τραυματίας

Η επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, στις 6:18 το πρωί έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Το τρομοκρατικό χτύπημα φαίνεται πως ήταν καλά μελετημένο με τον δράστη (δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν ήταν ένα ή περισσότερα άτομα) να πραγματοποιεί τη δολοφονική επίθεση εναντίον των ΜΑΤ  πάνω στην αλλαγή της βάρδιας. Από την επίθεση τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό ένας αστυνομικός, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τι εξετάζουν στην αντιτρομοκρατική
Ενα από τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η επίθεση να συνδέεται με τις συλλήψεις των προηγούμενων ημερών. Μάλιστα αν και ακόμα είναι νωρίς και οι έρευνες είναι σε πρώιμο στάδιο αξιωματικοί εκτιμούν πως ο τρομοκράτης είχε ως στόχο να δολοφονήσει αστυνομικό γι αυτό και οι δύο από τις σφαίρες καρφώθηκαν στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.
Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί ο δράστης πυροβόλησε βολή κατά βολή ρίχνοντας μόλις τρεις σφαίρες. Ενδεχομένως αυτό να έγινε είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί ο εκτελεστής φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή από το σημείο.
Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ. ως πιθανούς εκτελεστές της επίθεσης βλέπουν την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία στις 9 Οκτωβρίου, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας.

Πώς έγινε η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ -Οι κινήσεις του ενόπλου
Η  επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, πραγματοποιήθηκε στις 6:18 το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί -ευτυχώς ελαφρά- ένας αστυνομικός από τα πυρά ενόπλου.
Ο αστυνομικός βρίσκεται στα επείγοντα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπου δέχεται τις περιποιήσεις των γιατρών, και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει τραύματα -πιθανόν από θραύσματα- στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

Δύο σφαίρες στην κλούβα και μία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλέγει τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner