Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, τους οποίους εξαπατούσαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 24-12-2016 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), 2 ημεδαποί ηλικίας 29 και 30 ετών, για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, οι δράστες προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα στον Πειραιά και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας εισήλθαν στην οικία της και ακολούθως, με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή απο περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ οι σπεύσαντες αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, οι συλληφθέντες από τον περασμένο Οκτώβριο, με την ίδια μεθοδολογία προέβαιναν συχνά στην εξαπάτηση ανυποψίαστων ηλικιωμένων και εισερχόμενοι στις οικίες τους, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν επιπλέον εξιχνιασθεί άλλες 2 περιπτώσεις, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner