Οι πιτσαδόροι ήταν… αστυνομικοί – 13 συλλήψεις σε μαγαζί με… “φρουτάκια”

Εφοδος με… delivery πίτσας σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, «τσάκωσε» δύο προσωρινά υπεύθυνους ισάριθμων καφέ, μία υπάλληλο και εννέα παίκτες να διεξάγουν το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προσποιήθηκαν προχθές το βράδυ τους πιτσαδόρους, και κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι από τους υπεύθυνους των καταστημάτων, που είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να μη γίνονται αντιληπτοί.

Σκηνές αναστάτωσης και πανικού παίχτηκαν δευτερόλεπτα μετά. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προσπάθησαν να απενεργοποιήσουν με τηλεχειριστήριο τη διαγωγή των παιχνιδιών. Στη μία περίπτωση, μάλιστα κατάφεραν να πατήσουν το κουμπί και τα συστήματα των υπολογιστών να σβήσουν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εργαζόμενους και παίκτες, ενώ κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος των τριών εργαζομένων, και για πλημμεληματικές πράξεις σε βάρος των παικτών.

Εργαζόμενοι και παίκτες, ωστόσο, αρνήθηκαν την όποια συμμετοχή τους στη διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού. Μάλιστα, διά του πληρεξουσίου δικηγόρους τους αιτήθηκαν να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

Η Εισαγγελία Βόλου διεξάγει προκαταρκτική εξέταση. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Αναλυτικά σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών στο Βόλο συνελήφθη 36χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, διότι διαπιστώθηκε να διοργανώνει μέσω «server», στον οποίο είχαν συνδεθεί 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Κατά τον έλεγχο, συνελήφθησαν ακόμη τρεις ημεδαποί, ηλικίας 42, 54 και 49 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο τυχερό παίγνιο.

Σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών, στη Νέα Ιωνία, συνελήφθησαν ένας 49χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος, και μία 26χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας και υπάλληλος του καταστήματος, ιδιοκτησίας 23χρονης ημεδαπής, διότι διαπιστώθηκε να διοργανώνουν μέσω «server», στον οποίο είχαν συνδεθεί 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή

Κατά τον έλεγχο, συνελήφθησαν ακόμη έξι ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 63 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο τυχερό παίγνιο.

Συνολικά κατασχέθηκαν 33 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 1.010 ευρώ, από την κατοχή των προσωρινά υπεύθυνων και των παικτών.

Επιπλέον, από το δεύτερο κατάστημα κατασχέθηκαν 4 κάμερες, μία οθόνη υπολογιστή και ένα καταγραφικό μηχάνημα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση του χώρου εντός του καταστήματος.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που απουσίαζαν αναζητούνται. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Πηγή: “Ταχυδρόμος” – Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner