Έξι «πορτοφολάδες» μέσα σε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Οι έξι δράστες προσπάθησαν να κλέψουν το πορτοφόλι ενός ηλικιωμένου και αμέσως μετά συνελήφθησαν…
Την κλοπή πορτοφολιών εντός αστικού λεωφορείου απέτρεψαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εντατικοποιημένων και στοχευμένων δράσεων που υλοποιούνται εν’ όψει εορτών, προχωρώντας στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη έξι επίδοξων πορτοφολάδων.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, έξι αλλοδαποί ηλικίας από 41 έως 70 ετών, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι ηλικιωμένου επιβάτη, πλην όμως έγιναν άμεσα αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και επιτήρησης των δραστών, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν οργανωμένα και έχοντας αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Δύο εκ των δραστών προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν τη σύλληψη, ενώ σε έλεγχο που έγινε στους έξι άντρες, διαπιστώθηκε ότι ένας εξ’ αυτών κατείχε ναρκωτικά δισκία, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο μετά την αποφυλάκισή του από Γενικό Κατάστημα Κράτησης όπου βρισκόταν για παρόμοια αδικήματα.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 448 ευρώ, σχετιζόμενο με την παράνομη δραστηριότητά τους, ενώ σημειώνεται ότι, οι προαναφερόμενοι άντρες, είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για συναφή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό και προς αποφυγή τυχόν περιπτώσεων κλοπής τσαντών ή πορτοφολιών, εν’ όψει και των Εορτών των Χριστουγέννων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:

Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.

Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner