Ενα ερωτικό βίντεο “έστειλε” τον ανήλικο στα Δικαστήρια για… ασέλγεια

Ως οδυνηρή περιγράφεται η δικαστική περιπέτεια που βίωσε μία οικογένεια στο Ηράκλειο λόγω της εμπλοκής του ανήλικου γιου σε υπόθεση καταγγελίας βιασμού δια ασέλγειας σε βάρος συμμαθήτριας του. Πρόκειται για μία ιστορία που φέρεται να κόστισε ψυχικά στις εμπλεκόμενες πλευρές και μέσα από την οποία αναδεικνύονται πολλά από τα ζητήματα που βιώνουν οι σύγχρονοι έφηβοι.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση όλα ξεκίνησαν όταν από πληροφορίες τρίτων έγινε γνωστό στους γονείς της ανήλικης μαθήτριας ότι στο σχολικό της περιβάλλον κυκλοφορεί βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με την κόρη τους και έναν συμμαθητή της. Όπως ήταν φυσικό, η αντίδραση των γονέων ήταν άμεση. Θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει και ρώτησαν ευθέως το παιδί τους.

Το κορίτσι φέρεται να υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να ενδώσει σε αυτήν την ενέργεια επειδή ουσιαστικά εκβιάστηκε από τον συμμαθητή της για κάποιο άλλο περιστατικό του παρελθόντος, το οποίο είχε έρθει σε γνώση του. Μετά από αυτήν την ομολογία, οι γονείς ζήτησαν την συνδρομή της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του ανήλικου μαθητή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος δια της πράξης της ασέλγειας λόγω ανηλικότητας. Η εξέλιξη αυτή κλόνισε τόσο την οικογένεια του όσο και τον ίδιο, ο οποίος ήταν αρνητικός σε σχέση με τα καταγγελλόμενα. Μετά την απολογία του το παιδί αφέθηκε ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Η συνήγορος της οικογένειας, Μαρίνα Παναγιωτάκη σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, δήλωσε μεταξύ άλλων: «η Δικαιοσύνη ύψωσε το «ανάστημα» της. Δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον ανήλικο εντολέα μου μετά από σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ουσιαστικώς η κατηγορία βασίστηκε σε φημολογίες τρίτων συγγενών της ανήλικης και σε μεταγενέστερη κατάθεση της. Στο σημείο τούτο θέτω το ερώτημα: «ποιος τελικώς είναι το πραγματικό θύμα της ιστορίας και ποιος ο θύτης;»

Πηγή: cretalive.gr

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner