Διάλεξη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της σε φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε, χθες, 2 Δεκεμβρίου 2016, ενημερωτική διάλεξη σε φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν εκατόν είκοσι (120) προπτυχιακοί φοιτητές του α’ εξαμήνου του Τμήματος Κοινωνιολογίας.

Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Ομιλητές ήταν ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ανέπτυξαν θεματολογίες που αφορούσαν:

  • Στη διάρθρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποστολή και τις καινοτόμες δράσεις της.
  • Στις μορφές διαδικτυακών εγκλημάτων.
  • Στο φαινόμενο του Cyberbullying.
  • Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
  • Στη παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου.
  • Στα μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η διάλεξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner