Συνελήφθη 47χρονος τσαντάκιας στη Θεσσαλονίκη

Στην εξιχνίαση εννέα περιπτώσεων κλοπής τσαντών, μίας περίπτωσης ληστείας και απόπειρας ληστείας, που έλαβαν χώρα κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας στο thestival.gr από την Θεσσαλονίκη.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 47χρονος, ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία και απόπειρα ληστείας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2015 – Ιουλίου 2016, ο 47χρονος, κινούμενος είτε με κλεμμένο δίκυκλο είτε πεζός, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους αφαιρούσε τις τσάντες.

Επιπλέον, με άσκηση σωματικής βίας κατάφερε να αποσπάσει από 40χρονη ημεδαπή την τσάντα της, ενώ σε προγενέστερο χρόνο, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσει τσάντα από ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης με χρήση βίας, με αποτέλεσμα η παθούσα να πέσει και να τραυματιστεί ελαφρά.

Η λεία του περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.915 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης, την 25-07-2016, είχε συλληφθεί στην περιοχή Χαριλάου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για διάπραξη ληστείας σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσε συγχωνευτική απόφαση Μονομελούς Εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η έκτιση υπολοίπου ποινής 10 ετών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ εκκρεμεί και μία ακόμη καταδικαστική απόφαση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner