Εξαπάτησαν 69χρονη με πρόσχημα το κούρεμα καταθέσεων

Με το πρόσχημα του κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και κατασχέσεων ακινήτων, μια 69χρονη στη Σκιάθο πείστηκε να καταθέσει μέσω τραπεζικών επιταγών (εμβασμάτων), το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση απάτης σε βάρος της 69χρονης που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Σκιάθο, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 39χρονος, έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Πατρών (αρχηγικό στέλεχος), καθώς και ακόμη έξι Έλληνες, συνεργοί του, ηλικίας από 21 έως 35 ετών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 08 Ιουλίου 2016 έως και 11 Ιουλίου 2016, ο 39χρονος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, τα στοιχεία κατόχου της οποίας αντιστοιχούν σε ανύπαρκτο αλλοδαπό, παρουσιάστηκε στην 69χρονη, ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος του νησιού.

Με το πρόσχημα κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και κατασχέσεων ακινήτων, την έπεισε να καταθέσει σταδιακά μέσω τραπεζικών επιταγών (εμβασμάτων) στους έξι λοιπούς συνεργούς του, υποτιθέμενους ασφαλιστές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος εμπλέκεται σε σωρεία απατών, με την ίδια μεθοδολογία, και σε άλλες περιοχές της χώρας, για τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner