Συνελήφθη 24χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού

Συνελήφθη, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ένας 24χρονος Πακιστανός, με περισσότερα από 2.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα και κατηγορείται για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εντοπίστηκε ο 24χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και τρεις συσκευασίες τυποποιημένου καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 164 ευρώ.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.118 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 66 συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού, καθώς και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Τα πακέτα των λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner