“Σας λέω τους βλέπω ελάτε γρήγορα από λεωφόρο Αλεξάνδρας έχουν μπει σε ταξί για να ξεφύγουν”…

Λίγα μεσημέρια πριν και συνάδελφος ΕΚΤΟΣ υπηρεσίας αφού τελείωσε το δικαστηριο που έπρεπε να παραβρεθεί λόγω παλιότερης σύλληψης, βρίσκει την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που εργάζεται στο κέντρο πόλεως και κοντοστέκεται για να τους χαιρετίσει. Δε περνάνε λίγα λεπτα και το κέντρο ενημερώνει τις Ομάδες πως στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Εξαρχεια 5 άτομα έχουν κάνει ληστεία με την απειλή πιστολιων, έχουν χτυπήσει τον άντρα της ιδιωτικής φύλαξης και έχουν διαφύγει.
Χωρίς δεύτερη σκέψη ο συνάδελφος που ήταν εκτός υπηρεσίας φεύγει και αυτός για αναζητήσεις έχοντας το πλεονέκτημα της πολιτικής περιβολης. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εντοπίζει τρία ύποπτα άτομα που ταίριαζαν τα χαρακτηριστικά τους με τα άτομα που διέπραξαν τη ληστεία και αμέσως τηλεφωνεί στο Κέντρο και ενημερώνει ενώ τηλεφωνεί και στην Ομάδα και τους λέει “σας λέω τους βλέπω ελάτε γρήγορα από λεωφόρο Αλεξάνδρας έχουν μπει σε ταξί για να ξεφύγουν”.
Οι Ομάδες σπεύδουν τάχιστα, εντοπίζουν το ταξί και το σταματούν. Τα άτομα ταυτοποιούνται και συλλαμβάνονται. Επίσης εντός του ταξί βρέθηκε και μέρος της λείας τους.
Είτε εκτός είτε εντός υπηρεσίας όταν το καθήκον σε καλεί πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις.

Από την σελίδα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο facebook: CitiΖΕΥΣ/ΔΙΑΣ in Action

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner