Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι ισχύει για τους Αστυνομικούς

Συνάδελφοι, τόσο η Ένωση Αθηνών, όσο και η Π.Ο.ΑΣ.Υ., είχε επισημάνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ. σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται με την ισχύουσα νομοθεσία. Όμως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τόσο από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. όσο και από την Ένωση Αθηνών, η Κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία περί «μη μισθολογικών παροχών» και να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Σώματος. ώστε να συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ. Έτσι ενώ από την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 άρχισε σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του ΑΣΣΚ και θα ολοκληρωθεί την 20 Δεκεμβρίου 2017, στο δίκτυο του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό τους από τους σταθμούς, θα συναντούν κλειστές πύλες.

Για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα οριστική λύση. Έτσι έως ότου παρθεί τελική απόφαση, οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να μετακινούνται μέσω ειδικών εισόδων-εξόδων, που θα δημιουργηθούν για τους κατόχους των ετησίων, εξαμηνιαίων και τριμηνιαίων καρτών, αλλά και όσων άλλων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση όπως οι άνεργοι, τα ΑμΕΑ, παιδιά μέχρι 6 ετών, Στρατιώτες όλων των Σωμάτων, που υπηρετούν τη θητεία τους, με επίδειξη των απαιτουμένων εγγράφων.
Η συγκεκριμένη προσωρινή λύση θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους συναδέλφους που θα αναγκαστούν εν ώρα υπηρεσίας να χρησιμοποιήσουν τα Μ.Μ.Μ., με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της υπηρεσίας που θα εκτελέσουν ή για την προσωπική ασφάλειά τους.
Για αυτό τον λόγο η Πολιτική μας Ηγεσία πρέπει να βρει άμεσα οριστική λύση γιατί από την παρελθόν έχουμε διδαχθεί ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Του Βασίλη Φώτη
Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner