«Πλημμύριζαν» την Ελλάδα με αναβολικά! Η Ρωσίδα, ο πάμπλουτος αρχηγός και ο γνωστός body builder (φωτογραφίες – βίντεο)

Την Ελλάδα από άκρη σε άκρη θα πλημμύριζε με αναβολικά χάπια για “φουσκωμένους” μυς, αλλά και “βιάγκρα” για αχαλίνωτες νύχτες σεξ, πολυδαίδαλη συμμορία που είχε δημιουργήσει υπερσύγχρονα παρασκευαστήρια χαπιών, επικίνδυνων για την δημόσια υγεία.
Το δαιδαλώδες κύκλωμα, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έπειτα από πολύμηνες έρευνες, αποτελούνταν από συνολικά 16 άτομα και συγκεκριμένα 15 Έλληνες και μια Ρωσίδα, που είχε τις τεχνικές γνώσεις προκειμένου να στήσουν τα εργαστήρια παρασκευής των “μαϊμού” αναβολικών και των χαπιών για την σεξουαλική διέγερση.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστεί “νονοί” της νύχτας, καθώς είχαν στρατολογηθεί από κακοποιούς μέσα στα γυμναστήρια, λόγω του ότι ήταν “φουσκωτοί” και νταήδες. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν εμπειρία στα αναβολικά, λόγω της ενασχόλησής τους με το “χτίσιμο κορμιού” και -κατά συνέπεια- γνώριζαν την πιάτσα. Άρα είχαν έτοιμο πελατολόγιο.
 
Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες και αρχηγός της σπείρας, 37 χρόνων, φέρεται από αστυνομικές πηγές ως άνθρωπος της νύχτας. Ζούσε βίο πολυτελή, οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα, κάθε βράδυ ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια και ζούσε σε πολυτελή βίλα με πισίνα στα Νότια Προάστια της Αττικής. Όλα αυτά, ενώ δήλωνε άνεργος και τα τελευταία χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- δεν κατέθετε φορολογική δήλωση.
Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, φέρεται να παίζει ένας γνωστός “body builder” με συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες και πολλές διακρίσεις, ο οποίος είχε αναλάβει την διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων σε γυμναστήρια και άλλους χώρους.

Η εξάρθρωση

Σύμφωνα με την αστυνομία -έπειτα από πολύμηνες έρευνες- εντοπίσθηκαν τρεις χώροι στην περιοχή του Ρέντη κι ένας στο κέντρο της Αθήνας. Στην περιοχή του Ρέντη εντοπίστηκαν δυο αποθήκες για τα παράνομα σκευάσματα, αλλά και δυο υπερσύγχρονα εργαστήρια, ενώ στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε το τυπογραφείο της συμμορίας. Εκεί δηλαδή που τύπωναν τις ετικέτες για τα αναβολικά και τα διεγερτικά χάπια που παρασκεύαζαν.
Επίσης από τους Αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν αναλυτικές σημειώσεις για την παρασκευή αυτών των επικίνδυνων αναβολικών και διεγερτικών, αποδεικνύοντας έτσι πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν είχε τις ελάχιστες γνώσεις χημείας και φαρμακολογίας για την παρασκευή των αναβολικών.
Παράλληλα, από τις παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε πως οι πρώτες ύλες έρχονταν απευθείας από Βουλγαρία και Κίνα και βέβαια δεν είχαν καμιά πιστοποίηση ασφαλείας, από κανέναν έγκυρο και διεθνή οργανισμό ελέγχου.

Τα ευρήματα της Αστυνομίας

Η συνολική αξία των περίπου δυο εκατομμυρίων αναβολικών και διεγερτικών χαπιών που βρέθηκαν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της συμμορίας, θα απέφεραν στους συλληφθέντες το αστρονομικό ποσό των 10.000.000 ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό κράτος υπολογίζονται σε 3.000.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας στης αποθήκες του κυκλώματος βρήκαν κατάσχεσαν “πάνω από 2.000.000. τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων, μηχανολογικό εξοπλισμό κατάλληλο για παρασκευή των ουσιών, το χρηματικό ποσό των 344.600 ευρώ, πρώτες ύλες για την παρασκευή των σκευασμάτων, χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ και 101 χρυσές λίρες, χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες και δοσολογίες για την παρασκευή αναβολικών”.
Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “Το χρηματικό ποσό των 309.600 ευρώ, 40 λίρες Αγγλίας, 153 LEI Ρουμανίας, δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό, δύο πιστόλια κρότου-λάμψης, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και πλήθος έγγραφων και σφραγίδες”.

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος:

«Καλησπέρα σας,

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε για μία ακόμη σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, διακίνηση και εμπορία αναβολικών φαρμάκων, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αττική, συνολικά (16) άτομα και συγκεκριμένα (15) ημεδαποί ηλικίας από 23 έως 63 ετών καθώς και 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από εξειδικευμένα κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώσαμε ότι η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από (2) πυρήνες – υποομάδες. Τα μέλη του Α’ πυρήνα ήταν επιφορτισμένα με την διακίνηση και εμπορία των παράνομων ουσιών, ενώ τα μέλη του Β΄ με την παρασκευή και την αποθήκευση αυτών.

Αξιοσημείωτό είναι ακόμα το γεγονός πως η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να διασφαλίζει την παράνομη δράση της, είχε συστήσει σε περιοχές της Αττικής, (2) παράνομα εργαστήρια – παρασκευαστήρια, αποθηκευτικό χώρο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως τυπογραφείο, ενώ το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εντοπίζεται και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή στελεχών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, όπου μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί και κατασχεθεί :

 • πάνω από 2.000.000. τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων,
 • μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για παρασκευή των ουσιών και εξοπλισμός τυπογραφείου, καθώς επίσης πλήθος παραστατικών, σφραγίδων και
 • το χρηματικό ποσό των 344.600 ευρώ.

Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων αναβολικών – φαρμάκων υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ, ενώ η ζημία που θα επερχόταν στο Ελληνικό δημόσιο από τη φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 3.000.000.

Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και τις Υπηρεσίες που συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν στη σημαντική αυτή εξάρθρωση.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα σας παρουσιάσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

«Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, καταφέραμε ύστερα από πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, να εξαρθρώσουμε διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση και εμπορία παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών των αναβολικών.

Τα παραπάνω σκευάσματα χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν πληρούνταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσής τους, ενώ με βάση την αξιολόγηση των υποδομών και τον όγκο των ανευρεθέντων προϊόντων, προκύπτει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλης δυνατότητας εγκληματικό δίκτυο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής συνολικά δεκαέξι (16) άτομα και συγκεκριμένα, δεκαπέντε (15) ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 63 ετών, καθώς και 26χρονη υπήκοος Ρωσίας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τη νοθεία τροφίμων, τη πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τη φορολογική νομοθεσία.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2013, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο πυρήνες – υποομάδες. Ο πρώτος πυρήνας ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την στην κατ’ επάγγελμα διακίνηση και εμπορία των αναβολικών, τα οποία προμηθεύονταν από τον δεύτερο πυρήνα, ο οποίος είχε αναλάβει την παρασκευή και αποθήκευση των σκευασμάτων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους, είχαν συστήσει δύο πλήρως εξοπλισμένα παρασκευαστήρια – εργαστήρια και αποθηκευτικό χώρο στην Αττική, ενώ για την κατασκευή των ετικετών των συσκευασιών, χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως τυπογραφείο.

Για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν Ιδιωτικής Χρήσεως Επιβατικά αυτοκίνητα, τόσο ιδιοκτησίας τους, όσο και άλλων προσώπων, ενώ για τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων χρησιμοποιούσαν και φορτηγά οχήματα.

Επιπλέον, για τις αποστολές των δεμάτων, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, (όπως Ισπανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Αγγλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Ρουμανία, Μεξικό κ.α.), χρησιμοποιούσαν εταιρείες ταχυμεταφορών και μεταφορικές, ενώ προκειμένου να μην είναι δυνατή η συσχέτισή τους με αυτές, δήλωναν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας ή επωνυμίες ανύπαρκτων νομικών και φυσικών προσώπων.

Πρωινές ώρες χθες (17 Οκτωβρίου 2017), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στους χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 • μεγάλες ποσότητες αναβολικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων,
 • πρώτες ύλες για την παρασκευή των σκευασμάτων και των συσκευασιών τους,
 • μηχανολογικός εξοπλισμός,
 • χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ και 101 χρυσές λίρες,
 • χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες και δοσολογίες για την παρασκευή αναβολικών,
 • έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών και αποδείξεις πληρωμής και
 • σφραγίδες διαφόρων επιχειρήσεων.

Επίσης, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • το χρηματικό ποσό των 309.600 ευρώ, 40 λίρες Αγγλίας, 153 LEI Ρουμανίας,
 • απαγορευμένα αναβολικά σκευάσματα,
 • δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό,
 • εκατόν δύο (102) φυσίγγια,
 • δύο (2) πιστόλια κρότου-λάμψης
 • σαράντα οκτώ (48) φυσίγγια κρότου,
 • τέσσερις (4) κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm,
 • φυσίγγιο διαμετρήματος 7.62 mm,
 • ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • κινητά τηλέφωνα,
 • πλήθος έγγραφων και σφραγίδες.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατασχεθέντων ουσιών και σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.000.000 τεμάχια, ενώ με βάση τις προσδιορισμένες τιμές πώλησης, εκτιμάται ότι η συνολική αξία τους υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι (Φ.Π.Α. και φόρος εισοδήματος) από την πώλησή τους ξεπερνούν τα 3.000.0000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.»

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner