Ηράκλειο: Μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης και άρπαξε 6500 ευρώ

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα στην πόλη του Ηρακλείου με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα που δίχως να το θέλει, άνοιξε την πόρτα της σε έναν κλέφτη ο οποίος έφυγε από το σπίτι της με λεία 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άγνωστος άνδρας, με διάφορες δικαιολογίες του τύπου «γνωρίζω τον γιο σου και μου είπε να μου δώσεις κάποια χρήματα» κατάφερε να της αποσπάσει τις 6.500 ευρώ.

Αρχικά, η ηλικιωμένη γυναίκα, άνοιξε ένα τσαντάκι και του έδωσε κάποια χρήματα. Εκείνος όμως, θέλοντας κι άλλα, προσποιήθηκε ότι διψάει και της ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Μέχρι η ηλικιωμένη γυναίκα να του φέρει το νερό, εκείνος βρήκε την ευκαιρία και σε ελάχιστο χρόνο, πήγε εκεί όπου ήταν το τσαντάκι με τα χρήματα και πήρε και τα υπόλοιπα, όπως καταγγέλλεται.

Το περιστατικό καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την ύπαρξη επιτήδειων που προσεγγίζουν ηλικιωμένους ανθρώπους, για να πλουτίσουν εις βάρος τους. Η αστυνομία εφιστά την προσοχή τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους συγγενείς τους και τους καλεί να μην πιστεύουν ότι τους λένε, πόσο μάλλον να ανοίγουν την πόρτα σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

Πηγή: ekriti

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner