Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Λουκά Παπαδήμο; Η στιγμή μεταφοράς του από το ΕΚΑΒ

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε χθες το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ επέστρεφε σπίτι του στο Ψυχικό, συνοδεία υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και αστυνομικών της προσωπικής του φρουράς.

Ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, με συνέπεια να προκληθεί έκρηξη που τον τραυμάτισε στον θώρακα και στην κοιλιά. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υπεβλήθη σε χειρουργικό καθαρισμό των τραυμάτων του.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.30 μ.μ., τη στιγμή που η μαύρη Mercedes στην οποία επέβαιναν ο κ. Παπαδήμος και οι δύο υπάλληλοι της τράπεζας βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό διαλύθηκε σε κομμάτια και θα απαιτηθεί επίμονη προσπάθεια προκειμένου να ανασυντεθεί και να εξαχθούν στοιχεία για τον αποστολέα του δέματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε «σκαμμένο» βιβλίο, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Βασικό ερωτηματικό παραμένει πώς κατάφερε και πέρασε ο φάκελος από τους ελέγχους

Ταχυδρομήθηκε στο γραφείο του κ. Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών, απ’ όπου φέρεται ότι το παρέλαβε χθες το πρωί ο υπάλληλος της ΤτΕ που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού και βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της έκρηξης.

Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να ήλεγξε το δέμα – βόμβα στα δύο μηχανήματα X-ray που λειτουργούν στην ΤτΕ, ένα σταθερό μηχάνημα στην είσοδο του κτιρίου και ένα δεύτερο -φορητό-, δίχως πάντως να εντοπίσει κάτι ύποπτο, ενώ πληροφορίες λένε πως ο φάκελος πέρασε από X-ray της Βουλής.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Παπαδήμος και η συνοδεία του δεν επέβαιναν – ως συνήθως – σε θωρακισμένο όχημα της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς αυτό είχε αποσταλεί για σέρβις, αλλά σε λιμουζίνα, που λόγω χαμηλής θωράκισης απορρόφησε μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος.

Οι ζημιές στο αυτοκίνητο είναι μεγάλες, οι αερόσακοι άνοιξαν, ενώ σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ήταν το θωρακισμένο, τότε ενδεχομένως το ωστικό κύμα θα εγκλωβιζόταν ολοκληρωτικά μέσα στην καμπίνα.

Η επόμενη μέρα

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος τραυματίστηκε χθες από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσαν η διοίκηση του Ευαγγελισμού και οι θεράποντες ιατροί η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού κρίνεται σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο κ. Παπαδήμος, έχει αποσωληνωθεί και θα παραμείνει για το επόμενο διήμερο στη ΜΕΘ, προκειμένου να γίνεται καλύτερη παρακολούθηση της υγείας του.

Οι θεράποντες ιατρούς διευκρίνισαν ότι το πιο σοβαρό τραύμα που φέρει ο πρώην πρωθυπουργός είναι στον δεξιό μηρό, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αντιμετωπίζεται καλά». Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η αναπνευστική του λειτουργία είναι καλή και δεν χρειάστηκε να φορέσει μάσκα.

Στο μεταξύ σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή της μεταφοράς των τραυματιών.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner